7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Melanze al forno - bakłażan zapiekany pod pomidorami i mozarelląKuchnia śródziemnomorska.
Średnia ocena:
[5.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 1 osoby1 mały bakłażan
olej/oliwa do smażenia 2 pomidory sól pieprz oregano lub bazylia 60 g mozarelli lub miękkiego oscypka 1 łyżka tartego parmezanu Przygotowanie:Bakłażana przekroić wzdłuż, posypać obficie solą i odstawić na 20 minut, a potem opłukać (w ten sposób usunie się goryczkę), osuszyć papierowym ręcznikiem, posmarować oliwą i usmażyć na patelni lub upiec w piekarniku do lekkiego zbrązowienia.
Bakłażana ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym oliwą. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w plasterki i ułożyć na bakłażanie, przyprawić. Na wierzch położyć pokrojoną mozarellę, posypać parmezanem. Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni. Podawać np. z bagietką i czerwonym winem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Bakłażan zapiekany z mozarellą i sosem pomidorowym (lakto-wege)Zapiekana ciabata z mozarellą, pomidorem i masłem czosnkowym (lakto-wege) Mozarella z pomidorami (lakto-wege) Bakłażan zapiekany z cukinią (lakto-wege) Makaron z piekarnika [Rigatoni al forno] z pomidorami i kaparami (wegańska) Sałatka z mozarelli i pomidorów (lakto-wege) Bakłażan z ryżem i pomidorem (wegańska) Fenkuł zapiekany z sosem pomidorowym i mozarellą (lakto-wege) Bakłażan pieczony pod pomidorami i serem (lakto-wege) Bakłażan w słupkach duszony w pomidorach (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~wiola_ciacho 2010-05-08 16:31:40.646