7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasola zapiekana

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasola
rodzynki
2-3 lyzki przecieru pomidorowego
3 lyzki cukru
3 lyzki octu
2 kwasne jablka
lyzka majeranku
lyzeczka soli, pieprzu, sosu sojowego, imbiru, pol szklanki rosolu.

Przygotowanie:

Fasole ugotowac na miekko. Odcedzic.
W zaroodpornym, glebokim naczyniu umiescic ugotowana fasole (okolo 2 litry), duza garsc rodzynek, 2-3 lyzki przecieru pomidorowego, 3 lyzki cukru, 3 lyzki octu, dwa kwasne jablka pokrojone na male kawalki, lyzke majeranku, lyzeczke soli, pieprzu, maggi, imbiru, pol szklanki rosolu. Dobrze wymieszac, zapiec przez godzine. Podawac z ryzem lub chlebem.

Wskazówki i uwagi:

przerobione na wege
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:magdalenab@aol.com (MagdalenaB)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Z początku miałem wrażenie to to pomyłka, starta produktów. Od siebie dodałem 2 kopiate łyżki śmietany 18 % i ok 50 gram masła dodałem tez wiecej sosu sojowego i kilka oliwek. Zamiast pół szklanki rosołu dodałem całą szklankę wody. Efekt mnie zaskoczył. Bardzo pozywtynie. Nie maiłem imbiru dlatego dodałem duzo pieprzu :P
~Sławek z Wrocławia 2012-07-16 20:55:44.041

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasola zapiekana z jajkami (bez ograniczeń)
Ryż zapiekany z marchewką, fasolką szparagową, pomidorami i parmezanem (lakto-wege)
Zapiekana z soi (lakto-wege)
Zapiekany tost (lakto-wege)
Grzyby zapiekane (lakto-wege)
Brzoskwinie zapiekane (bez ograniczeń)
Bakłażany zapiekane (bez ograniczeń)
Kalafior zapiekany w serze (lakto-wege)
Bakłażany zapiekane z grzybami (lakto-wege)
por zapiekany w zupie (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas