7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Ratatouille - jarzynowy garnekKuchnia śródziemnomorska.
Średnia ocena:
[4.5
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 2 osóbkawałek cukinii
kawałek bakłażana 1 żółta papryka 2-3 pomidory 1 cebula 1 ząbek czosnku oliwa do smażenia listek laurowy 1 łyżka świeżej bazylii 1 łyżka natki 1 łyżeczka świeżego tymianku sól pieprz Przygotowanie:Cukinię pokroić w plastry, bakłażana - w kostkę, paprykę - w paski. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w talarki, czosnek obrać i zmiażdżyć.
Cebulę zrumienić na oliwie, dodać resztę jarzyn, czosnek, listek laurowy i zioła, dusić razem 10 minut, przyprawić. Podawać np. z bagietką i dobrym winem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Garnek orkiszowy (lakto-wege)Ratatouille z selerem (wegańska) Prowansalskie ratatouille (wegańska) Ziemniaczane ratatouille (wegańska) Ratatouille po chińsku (wegańska) Tarta a' la ratatouille/ tarta ratatuj (lakto-wege) Tarta jarzynowa (bez ograniczeń) Sałatka jarzynowa (wegańska) Krupnik jarzynowy (wegańska) Zupa jarzynowa (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Monica 2012-08-08 17:12:04.091