7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kwas chlebowy 3



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

250 gram razowego suchego chleba
5 litrow wody
100 gram cukru
szczypta cukru
plaska lyzeczka suchych drozdzy piekarskich
8 rodzynkow na butelkę

Przygotowanie:

Chleb polamac na male kawalki i wrzucic do gotujacej sie wody, ale nie gotowac. Przykryc jakas gaza na 12h. Odcedzic przez nia. Do tej wody nalezy dodac 100 gram cukru i w szklance 2 lyzki stolowe cieplej wody + szczypta cukru + plaska lyzeczka suchych drozdzy piekarskich. Wstaswic szklanke w cieple miejsce, az zrobi sie piana. Dodac do wody kolorowej z cukrem, mieszac, przykryc gaza odstawic na 8h. Po 8h. mozna rozlac na 2/3 wysokosci butelki. Dodac do kazdej butelki 8 rodzynkow. BEZ RODZYNKOW ANI RUSZ! Butelki wstawic w zimne miejsce na 4 dni. Po wytraceniu sie osadu, delikatnie przelac do innych butelek, bez osadu of course. To, trzymajac w zimnym miejscu po 2 dniach mozna pic.
MAMY KWASA!!!!!!
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:kogaw@kki.net.pl (Kornel Gawecki)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kwas chlebowy (wegańska & RAW)
Kwas chlebowy 3 (wegańska)
Kwas chlebowy z chrzanem (wegańska)
Kwas chlebowy, czyli podpiwek (wegańska)
Kwas chlebowy - recepta uproszczona (z miętą) (wegańska & RAW)
Kwas chlebowy podchmielony (z suszonym chmielem) (wegańska & RAW)
Kwas chlebowy z dodatkiem soku z cytryny (wegańska & RAW)
Kwas chlebowy ze skórką cytrynową lub pomarańczową (wegańska & RAW)
Kwas chlebowy - oryginalna recepta (ze słodem zbożowym, miętą i białą melasą) (wegańska & RAW)
Kwas wigilijny (wegańska)
Kwas litewski (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas