
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Kwas chlebowy ze skórką cytrynową lub pomarańczową
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:0,5 kg chleba razowego
4-5 litrów wody 1 szkl. cukru kawałek skórki cytrynowej lub pomarańczowej 10-15 g drożdży rodzynki Przygotowanie:
Chleb wysuszyć i lekko zrumienić, pokruszyć i wsypać do emaliowanego naczynia. Zalać zimną przegotowaną wodą z dodatkiem cukru i skórki. Naczynie przykryć i pozostawić na 8-10 godzin.
Po upływie tego czasu przecedzić przez gęste sito, dodać drożdże roztarte z 1 łyżką cukru. Naczynie przykryć i pozostawić w temp. pokojowej na 10-14 godzin. Po tym terminie, jeśli jest piana, przecedzić i przelać do butelek, do których wkładamy po kilka rodzynek. Wystawić do piwnicy lub lodówki. Po dwóch dobach napój nadaje się do picia.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Agnieszka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() orzechova 2013-02-04 07:06:33.888 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kwas chlebowy (wegańska & RAW)Kwas chlebowy 3 (wegańska) Kwas chlebowy z chrzanem (wegańska) Piernik ze skórką pomarańczową (wegańska) Lemoniada ze skórką pomarańczową (wegańska) Kwas chlebowy, czyli podpiwek (wegańska) Sernik z rodzynkami i skórką pomarańczową (bez ograniczeń) Kwas chlebowy - recepta uproszczona (z miętą) (wegańska & RAW) Kwas chlebowy podchmielony (z suszonym chmielem) (wegańska & RAW) Kwas chlebowy z dodatkiem soku z cytryny (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~zen 2013-02-04 17:07:20.717