7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kwas chlebowy - recepta uproszczona (z miętą)
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:1 kg czarnego (możliwie żytniego) chleba
10 l wody 25 g drożdży 200 g cukru 20 g mięty 50 g rodzynek Przygotowanie:Pokrajać chleb na kawałki, obsuszyć w piekarniku. Suchary powinny być podrumienione, lecz nie podpalone. Włożyć suchary do dużego garnka, zalać gotującą się wodą, przykryć i dać postać 2-3 godziny.
Potem przecedzić to to, dodać drożdży, cukier i miętę. Potem, jak kwas zacznie się pienić, przecedzić go po raz drugi, rozlać w butelki. Do każdej butelki włożyć po 3-5 rodzynek, mocno zamknąć butelki. Za 2-3 dni kwas jest gotów.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: e. taranov
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kwas chlebowy - oryginalna recepta (ze słodem zbożowym, miętą i białą melasą) (wegańska & RAW)Kwas chlebowy (wegańska & RAW) Kwas chlebowy 3 (wegańska) Kwas chlebowy z chrzanem (wegańska) Kwas chlebowy, czyli podpiwek (wegańska) Kwas chlebowy podchmielony (z suszonym chmielem) (wegańska & RAW) Kwas chlebowy z dodatkiem soku z cytryny (wegańska & RAW) Kwas chlebowy ze skórką cytrynową lub pomarańczową (wegańska & RAW) Kwas wigilijny (wegańska) Kwas litewski (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Mam zalać 5 litrami???
~anonim1991 2003-06-16 00:00:00.0