7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:150g jabłek,
350 ml wody, 40g cukru, 5g mąki ziemniaczanej, 30g śmietany Przygotowanie:Zagotować wodę. Jabłka umyć, podzielić na ćwiartki, usunąć ogonek i pozostałości kielicha, wrzucić do wrzącej wody, rozgotować pod przykryciem. Z mąki i wody sporządzić zawiesinę. Przetrzeć jabłka przelewając wywarem, zagotować, zestawić z płyty. Wlać zawiesinę mąki mieszając, postawić ponownie na płycie, zagotować . Do śmietany wlać kilka łyżek gorącej zupy stale mieszając. Po dokładnym rozcieńczeniu śmietany wlać ja do zupy i zamieszać. Doprawić potrawę do smaku.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-01-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki (wodecki@kki.net.pl)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa jabłkowa 1 (ovo-wege)Zupa jabłkowo - śliwkowa (lakto-wege) Zupa jabłkowo-chrzanowa (wegańska) Zupa jabłkowa z białym winem (wegańska) zapiekanka jabłkowa (bez ograniczeń) Konfitura jabłkowa (wegańska) Ser jabłkowy (wegańska) Ocet jabłkowy (wegańska) Ciasto jabłkowe (wegańska) Mus jabłkowy (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |