7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa jabłkowa



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

150g jabłek,
350 ml wody,
40g cukru,
5g mąki ziemniaczanej,
30g śmietany

Przygotowanie:

Zagotować wodę. Jabłka umyć, podzielić na ćwiartki, usunąć ogonek i pozostałości kielicha, wrzucić do wrzącej wody, rozgotować pod przykryciem. Z mąki i wody sporządzić zawiesinę. Przetrzeć jabłka przelewając wywarem, zagotować, zestawić z płyty. Wlać zawiesinę mąki mieszając, postawić ponownie na płycie, zagotować . Do śmietany wlać kilka łyżek gorącej zupy stale mieszając. Po dokładnym rozcieńczeniu śmietany wlać ja do zupy i zamieszać. Doprawić potrawę do smaku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki (wodecki@kki.net.pl)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa jabłkowa 1 (ovo-wege)
Zupa jabłkowo - śliwkowa (lakto-wege)
Zupa jabłkowo-chrzanowa (wegańska)
Zupa jabłkowa z białym winem (wegańska)
zapiekanka jabłkowa (bez ograniczeń)
Konfitura jabłkowa (wegańska)
Ser jabłkowy (wegańska)
Ocet jabłkowy (wegańska)
Ciasto jabłkowe (wegańska)
Mus jabłkowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas