7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:biała kapusta
łyżeczka soli łyżeczka sparzonych nasion selera łyżeczka pieprzu łyżeczka cukru łyżeczka musztardy łyżka octu łyżka majonezu łyżka śmietany Przygotowanie:Kapustę poszatkować bardzo cienko. Posolić, zgnieść rękoma i odstawić na 10 min. Nasiona selera sparzyć.
Znów zgnieść kapustę rękoma, jeżeli powstanie jakiś sok, odcisnąć. Wymieszać pozostałe składniki, dodać do kapusty, wymieszać. Odstawić na pół godziny, żeby się przegryzło. Wymieszać, spróbować i doprawić do smaku octem lub cukrem. Wskazówki i uwagi:Parzenie/ gotowanie nasion selera powoduje zmniejszenie ich goryczy i zwiększa ich słodycz.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: MagdalenaB
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Coleslaw czosnkowy (bez ograniczeń)Coleslaw z rodzynkami (bez ograniczeń) Coleslaw tradycyjny (bez ograniczeń) Razowiec wykwintny z orzechami i nasionami (wegańska) Mleko roślinne z orzechów, nasion lub wiórków kokosowych (wegańska) Ziemniaki smażone/pieczone z nasionami kopru włoskiego (wegańska) Chleb razowy na drożdżach z orzechami i czterema nasionami (wegańska) Sznycel z selera (wegańska) Ratatouille z selerem (wegańska) Kotlety z selera (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |