7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Elegancka sałatka z konserwowych szparagów z groszkiem i pieczarkami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 duży słoik grubych szparagów
150 g mrożonego zielonego groszku (z puszki się nie nadaje)
kilka dużych pieczarek

sos winegret:
10 łyżek oleju słonecznikowego
2 łyżki octu winnego
sól
biały pieprz
1 łyżeczka cukru
30-40 g drobno posiekanej cebuli

Przygotowanie:

Szparagi pozbawiamy końcówek (są najsmaczniejsze, ale się rozwalają przy mieszaniu), kroimy na pół, a następnie wzdłuż na cienkie platry (jednego szparaga mozna przekroic na 3-5 takich plasterków w zależności od jego grubości).

Pieczarki kroimy w jak najcieńsze plastry. Groszek gotujemy 2 minuty i odcedzamy. Mieszamy wszystko razem, dodajemy sos i na minimum godzinę wstawiamy do lodówki.

Podawać z tostami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Przemyslaw Koziarski
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z groszku konserwowego Bożeny Dykiel (bez ograniczeń)
Brokułowa sałatka z groszkiem konserwowym i jajkami (ovo-wege)
Winegretowa sałatka makaronowa z papryką i groszkiem konserwowym (wegańska)
Rizzi – bizzi (potrawa włoska) z pieczarkami i groszkiem lub soją konserwową (lakto-wege)
Sałatka ziemniaczana z groszkiem, zielonymi szparagami lub selerem naciowym (wegańska)
Sałatka z ziemniaków, zielonego groszku i pieczarek (wegańska)
Risotto ze szparagami i pieczarkami (wegańska)
Kotleciki z groszku konserwowego (wegańska)
Sałatka kawalerska - z fasolki, pieczarek, papryki i ogórków konserwowych (wegańska)
Kuskus razowy ze szparagami i pieczarkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas