7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Jarzynka z buraków i orzechów z czosnkiem i świeżą kolendrą
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:500 g buraków
1/4 szklanki wyłuskanych orzechów włoskich 2 ząbki czosnku 3-4 gałązki kolendry 2 łyżki octu winnego lub soku z cytryny sól pieprz kilka gałązek zielonej pietruszki do posypania Przygotowanie:Buraki umyć, ugotować, obrać ze skórki i drobniutko posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Orzechy włoskie drobno posiekać albo przepuścić przez maszynkę, rozetrzeć z poszatkowanym czosnkiem, solą i kolendrą. Dodać ocet winny. Wymieszać z buraczkami, doprawić pieprzem. Wskazówki i uwagi:Sałatkę wyłożyć na półmisek, posypać drobno pokrojoną zieloną pietruszką. Podawać na zimno jako przystawkę.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa morska z glonami i świeżą kolendrą (wegańska)Guacamole de la Mixteca (z cebulą, świeżą kolendrą i ostrymi papryczkami) (wegańska & RAW) Hummus z czosnkiem, kolendrą i imbirem (wegańska) Twarożek z orzechów nerkowca z czosnkiem (wegańska) Jarzynka marchewkowo-pomidorowa z cebulą i czosnkiem (wegańska) Buraki aromatyczne, duszone z czosnkiem, koperkiem i gozdzikami (lakto-wege) Mangold, czyli burak liściowy (swiss chard) z makaronem i czosnkiem (wegańska) Dynia na jarzynkę ze śmietaną (lakto-wege) Aromatyczna jarzynka z włoszczyzny (wegańska) Makaron z serem i jarzynką (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Rena 2001-03-25 00:00:00.0