7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:2 szklanki suchej fasoli
20 dag dyni lub kabaczka 4 cebule (20 dag) 1 łyżka masła 2 strąki papryki 6 łyżek śmietany 6 łyżek tartego żółtego sera pieprz cząber sól 1 łyżka tłuszczu do naczynia Przygotowanie:Fasolę wypłukać, zalać wodą, zostawić na noc. Następnego dnia ugotować. Pod koniec gotowania posolić i odkryć, aby odparować wodę.
Dynię umyć, obrać, pokroić na kawałki i wstawić na sucho (bez wody) do piekarnika nagrzanego do 150°C. Gdy zmięknie, zemleć ją z połową fasoli. Wymieszać dokładnie z pozostałą fasolą, zeszkloną na maśle cebulą, drobno pokrojoną papryką, 4 łyżkami śmietany, 4 łyżkami sera, pieprzem i cząbrem, posolić. Masę włożyć do głębokiego naczynia wysmarowanego tłuszczem, polać resztą śmietany, posypać resztą sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 15 min.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-01-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zapiekanka z ziemniaków i dyni (wegańska)Zapiekanka z fasolką (bez ograniczeń) Sałatka z tofu, fasolki i papryki (wegańska) Zapiekanka z obsmażanej cukinii, papryki i pomidorów (lakto-wege) Zapiekanka z cukinii lub dyni i ryżu pod sosem warzywnym (lakto-wege) Fasolka szparagowa w sosie z pieczonej papryki (wegańska) Zielona zapiekanka: brokuł, fasolka i groszek (lakto-wege) Sałatka z czerwonej fasoli, ogórka kiszonego, papryki i pomidora (lakto-wege) Sałatka kawalerska - z fasolki, pieczarek, papryki i ogórków konserwowych (wegańska) Gulasz bengalski (z ziemniaków, dyni, bakłażana i groszku lub fasolki szparagowej) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |