7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Krem (deser) z suszonych moreliKuchnia francuska.
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:250 g suszonych moreli
4 łyżki cukru 2 szklanki mleka 4 żółtka 60 g cukru pudru 0,5 paczki cukru waniliowego Przygotowanie:Wymyte morele namoczyć na noc w gorącej wodzie. Następnie dodać cukier i ugotować w tej samej wodzie. Przetrzeć przez sito.
Mleko zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym - stale mieszając. Postawić miskę z masą na naczyniu z gotującą się wodą (kąpiel wodna) i ubijać na parze dodając stopniowo zagotowane mleko. Kiedy krem zgęstnieje zdjąć miskę z naczynia. Ostudzić mieszając, aby nie zrobił się na powierzchni kremu kożuch. Połączyć krem z utartymi morelami. Włożyć do salaterek i oziębić w lodówce.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Mleko z kaszy jaglanej i moreli suszonych (wegańska)Egzotyczny deser : krem z mango (lakto-wege) Krem z kaszy jaglanej (deser) (wegańska) Deser (krem) z awokado i likieru pomarańczowego (ovo-wege) Bananowe tahini - krem (deser "sezamkowy") (wegańska) Zupa krem z soczewicy z kurkumą i śliwkami suszonymi (wegańska) Krem z groszku konserwowego z kaparami i suszonymi pomidorami (wegańska) Sok z moreli na wzmocnienie (wegańska & RAW) Kokosowo-migdałowy krem zbożowy (pyszny i prosty makrobiotyczny deser) (wegańska) Błyskawiczny krem/deser/polewa czekoladowo-orzechowa (z masła orzechowego) (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |