7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:2 jaja,
10g masła, sól Przygotowanie:W rondelku zagotować wodę. Do szklanki wybić uprzednio umyte jaja i nie mieszając wstawić do kąpieli wodnej na 3-4 minuty. Obserwować kolejne zmiany białka i żółtka. Gdy białko jest ścięte, wyjąć szklankę z wody, postawić na podstawce z łyżeczka, na jajo dać porcje świeżego, surowego masła i szczyptę soli.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Rolada kawowa po wiedeńsku (bez ograniczeń)Jaja po węgiersku (ovo-wege) Jaja alabama (ovo-wege) Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege) Jaja faszerowane boczniakiem (bez ograniczeń) Jaja żółte czyli kminkowe (ovo-wege) Jaja zapiekane po hiszpańsku - na smażonej papryce (bez ograniczeń) Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń) Jaja a'la flaczki - zapiekane pod aromatyczną cebulą i serem (bez ograniczeń) Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |