7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa julienne - wielowarzywna z fasolką szparagową, kalafiorem i pomidorami
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:300 g warzyw mieszanych:
- marchew - pietruszka - seler - por - kalarepa 100 g fasolki szparagowej 100 g kalafiora 150 g pomidorów 4 łyżki zieleniny 10 g masła lub oliwa sól pieprz Przygotowanie:Warzywa mieszane umyć, oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, włożyć do wrzącej osolonej wody, nastawić do gotowania. Fasolkę umyć, oczyścić z włókien, pokroić w kawałki o długości około 2 cm, dodać do gotujących się warzyw. Kawałek kalafiora umyć, podzielić na różyczki i jako ostatni włożyć do zupy. Ugotować do miękkości.
Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki, włożyć do zupy dodając równocześnie zieleninę i masło (lub oliwę). Przyprawić solą i pieprzem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kotlety wielowarzywne z brokułami, cukinią i fasolką szparagową (ovo-wege)Zupa z letnich warzyw - z pomidorem, cukinią i fasolką szparagową (wegańska) Kalafior duszony w pomidorach z fasolką białą i czerwoną (wegańska) Duszony kalafior, brukselka, żółta fasolka szparagowa z prażonym sezamem (wegańska) Fasolka szparagowa duszona z pomidorami i jajkiem (ovo-wege) Fasolkowo - fasolka szparagowa duszona w pomidorach (wegańska) Fasolka szparagowa po grecku (duszona w pomidorach) (wegańska) Zupa fasolowa z fasolką szparagową i kabaczkiem (wegańska) Zupa z fasoli szparagowej z grzybami suszonymi i ziemniakami (wegańska) Zupa włoska - z kalafiorem, pomidorami i parmezanem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Po prostu pyszotka....
~julianna 2002-06-30 00:00:00.0