7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa kalafiorowa po belwedersku (z pieczarkami, zaprawiona żółtkiem)
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:600 g kalafiorów
1 l wywaru z warzyw 200 g pieczarek olej do smażenia 1/2 l mleka 20 g (2 łyżki) mąki 2 żółtka zielenina sól pieprz sok z cytryny Przygotowanie:Kalafior oczyścić, opłukać, podzielić na małe różyczki, zalać wywarem, ugotować. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, dodać do kalafiorów razem z wrzącym mlekiem, chwilę pogotować. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką nie rumieniąc, połączyć z zupą, zagotować. Wymieszać z posiekaną zieleniną i żółtkami, doprawić do smaku.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa kalafiorowa z pieczarkami (lakto-wege)Zupa kalafiorowa (wegańska) Zupa-krem kalafiorowa (wegańska) Zupa kalafiorowa z soją (wegańska) Zupa kalafiorowa z cytryną, zabielana (lakto-wege) Zupa-krem kalafiorowa zabielana (lakto-wege) Zupa kalafiorowa zaciągana jajkiem (bez ograniczeń) Zupa-krem jarzynowo-kalafiorowa (wegańska) Zupa brokułowa z selerem zaciągana żółtkiem (ovo-wege) Zupa czosnkowa zaciągana żółtkami (na grypę) (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |