7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa kalafiorowa po belwedersku (z pieczarkami, zaprawiona żółtkiem)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

600 g kalafiorów
1 l wywaru z warzyw
200 g pieczarek
olej do smażenia
1/2 l mleka
20 g (2 łyżki) mąki
2 żółtka
zielenina
sól
pieprz
sok z cytryny

Przygotowanie:

Kalafior oczyścić, opłukać, podzielić na małe różyczki, zalać wywarem, ugotować. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, dodać do kalafiorów razem z wrzącym mlekiem, chwilę pogotować. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką nie rumieniąc, połączyć z zupą, zagotować. Wymieszać z posiekaną zieleniną i żółtkami, doprawić do smaku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa kalafiorowa z pieczarkami (lakto-wege)
Zupa kalafiorowa (wegańska)
Zupa-krem kalafiorowa (wegańska)
Zupa kalafiorowa z soją (wegańska)
Zupa kalafiorowa z cytryną, zabielana (lakto-wege)
Zupa-krem kalafiorowa zabielana (lakto-wege)
Zupa kalafiorowa zaciągana jajkiem (bez ograniczeń)
Zupa-krem jarzynowo-kalafiorowa (wegańska)
Zupa brokułowa z selerem zaciągana żółtkiem (ovo-wege)
Zupa czosnkowa zaciągana żółtkami (na grypę) (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas