7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ten przepis jest duplikatem,
dlatego jest nieaktywny.

zobacz: Aksamitna zupa koperkowa

Zupa koperkowa zabielana


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

pęczek koperku
1 łyżeczka masła lub oleju (do smażenia)
0,5 l bulionu (może być z koncentratu lub kostki)
100 g śmietany
jarzynka
ew. sól
4 łyżki makaronu nitki

Przygotowanie:

Koperek posiekać, 3/4 podsmażyć w łyżeczce masła, dodać do bulionu. Śmietanę rozprowadzić kilkoma łyżkami gorącej zupy, wlać do garnka. Zupę przyprawić jarzynką i ew. solą, posypać pozostałym koperkiem. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, włożyć do zupy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn

Podobne wg nazwy:

Zupa koperkowa (lakto-wege)
Aksamitna zupa koperkowa (wegańska)
Zupa koperkowa z lanym ciastem razowym dla malucha (wegańska)
Zupa cytrynowa zabielana mlekiem (lakto-wege)
Zupa kalafiorowa z cytryną, zabielana (lakto-wege)
Zupa szpinakowa z czosnkiem, zabielana (lakto-wege)
Zupa-krem kalafiorowa zabielana (lakto-wege)
Zabielana zupa z brokuła i soczewicy (lakto-wege)
Zabielana zupa kremówka z cukinii i ziemniaków (lakto-wege)
Zupa ziemniaczano-szczawiowa (krem zabielany) (lakto-wege)
Zupa krem z selera naciowego i marchewki, zabielana (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas