7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Ten przepis jest duplikatem, zobacz: Aksamitna zupa koperkowa
Zupa koperkowa zabielana
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:pęczek koperku
1 łyżeczka masła lub oleju (do smażenia) 0,5 l bulionu (może być z koncentratu lub kostki) 100 g śmietany jarzynka ew. sól 4 łyżki makaronu nitki Przygotowanie:Koperek posiekać, 3/4 podsmażyć w łyżeczce masła, dodać do bulionu. Śmietanę rozprowadzić kilkoma łyżkami gorącej zupy, wlać do garnka. Zupę przyprawić jarzynką i ew. solą, posypać pozostałym koperkiem. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, włożyć do zupy.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn |
Podobne wg nazwy:Zupa koperkowa (lakto-wege)Aksamitna zupa koperkowa (wegańska) Zupa koperkowa z lanym ciastem razowym dla malucha (wegańska) Zupa cytrynowa zabielana mlekiem (lakto-wege) Zupa kalafiorowa z cytryną, zabielana (lakto-wege) Zupa szpinakowa z czosnkiem, zabielana (lakto-wege) Zupa-krem kalafiorowa zabielana (lakto-wege) Zabielana zupa z brokuła i soczewicy (lakto-wege) Zabielana zupa kremówka z cukinii i ziemniaków (lakto-wege) Zupa ziemniaczano-szczawiowa (krem zabielany) (lakto-wege) Zupa krem z selera naciowego i marchewki, zabielana (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |