7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:2 jajka
1/2 łyżeczki soli łyżeczka białego octu winnego lub soku z cytryny 100 g oliwy lub oleju słonecznikowego (ok. 10 łyżek) musztarda Przygotowanie:Jajka starannie umyć, na 3 sekundy zanurzyć we wrzątku. Białka delikatnie oddzielić od żółtek.
Żółtka wlać do miski, rozbełtać z solą i octem winnym lub sokiem z cytryny, dodając ewentualnie odrobinę musztardy. Olej dolewać powoli, po kropli, stale ubijając. Ubijać jednostajnie, dodając olej, aż powstanie gładka, jednolita, jedwabista masa.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pokrzywy w majonezie (ovo-wege)Majonez tradycyjny (ovo-wege) Majonez muślinowy (bez ograniczeń) Majonez czosnkowy (bez ograniczeń) Majonez z ziemniaków (wegańska) Majonez fasolowy (wegańska) Majonez koktajlowy (bez ograniczeń) Majonez dziadziusia (wegańska) Majonez z awokado (wegańska) Majonez z ryżu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |