7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

2 jajka
1/2 łyżeczki soli
łyżeczka białego octu winnego lub soku z cytryny
100 g oliwy lub oleju słonecznikowego (ok. 10 łyżek)
musztarda

Przygotowanie:

Jajka starannie umyć, na 3 sekundy zanurzyć we wrzątku. Białka delikatnie oddzielić od żółtek.

Żółtka wlać do miski, rozbełtać z solą i octem winnym lub sokiem z cytryny, dodając ewentualnie odrobinę musztardy. Olej dolewać powoli, po kropli, stale ubijając. Ubijać jednostajnie, dodając olej, aż powstanie gładka, jednolita, jedwabista masa.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pokrzywy w majonezie (ovo-wege)
Majonez tradycyjny (ovo-wege)
Majonez muślinowy (bez ograniczeń)
Majonez czosnkowy (bez ograniczeń)
Majonez z ziemniaków (wegańska)
Majonez fasolowy (wegańska)
Majonez koktajlowy (bez ograniczeń)
Majonez dziadziusia (wegańska)
Majonez z awokado (wegańska)
Majonez z ryżu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas