
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Ocet owocowy (malinowy, czereśniowy lub inny)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:5% ocet - 3/4 litra lub trochę więcej
trochę świeżych owoców (najlepsze maliny albo czereśnie) - tak mniej więcej kubek Przygotowanie:
Owoce wrzucam do litrowego słoika i zalewam 5% octem po brzegi. Zakręcam szczelnie i stoi sobie ta mieszanka przez tydzień. Po tygodniu wyrzucam owoce i przelewam gotowy ocet do butelki. Może sobie tak stać w butelce długo, a co za aromat w sałacie!
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Ewa M.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Koktajl czereśniowo-truskawkowy (wegańska)Sos czereśniowy ze szczyptą imbiru (wegańska) Jajka w occie (ovo-wege) Ocet jabłkowy (wegańska) Ocet jeżynowy na bazie octu jabłkowego (wegańska) Truskawki w occie balsamicznym (wegańska) Ocet winny domowy (wegańska) malinowy chruśniak (bez ograniczeń) Sałata z winegretem z octem balsamicznym (wegańska & RAW) Deser z awokado z octem balsamicznym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |