7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Ostry sos chiński na bazie soku pomarańczowegoDoskonałe do duszonych lub smażonych warzyw.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:szklanka soku pomarańczowego
3 papryczki chilli mały kawałek imbiru ząbek czosnku szalotka 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki białego octu winnego 2 łyżki cukru łyżka mąki kartoflanej szklanka zimnej wody sól Przygotowanie:Chilli przeciąć na pół, usunąć nasiona pod bieżącą zimną wodą, drobno posiekać. Imbir, czosnek i szalotkę obrać, drobno posiekać.
W płaskim niedużym garnku zagrzać sok pomarańczowy. Wrzucić chilli, imbir, czosnek i szalotkę. Wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Dodać przecier pomidorowy, ocet i cukier. Przykryć, gotować na małym ogniu 5 min. Mąkę rozmieszać w zimnej wodzie. Powoli wlewać do sosu stale mieszając. Zagotować, posolić, zdjąć z ognia. Można nim też zalać lekko podsmażone jarzyny, a następnie zagotować.
Nadesłał(a) Kuna,
dnia: 2007-02-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu z gr. dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
x
~nhcrew 2010-10-08 01:14:54.864 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chiński sos słodko-kwaśny (na bazie koncentratu pomidorowego) (wegańska)Makaron chiński na ostro (wegańska) Wegańska galaretka z truskawkami i porzeczką na bazie soku (wegańska) Sos z mieszanką warzyw chińskich (wegańska) Sos musztardowy na bazie żółtka (ovo-wege) Sos do makaronu na bazie dyni (wegańska) Sos czosnkowy na bazie tofu (wegańska) Chiński dip (sos) sojowo-imbirowy (wegańska) Sos chrzanowy na bazie zasmażki z mąki (lakto-wege) Sos curry (na bazie winegretu i majonezu) (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Luna7 2013-01-22 03:03:15.012