7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:80 dag grzybów,
3 dag tłuszczu, 5 dag cebuli, sól, pieprz, 1/8 l śmietany, 4-6 dag sera tylżyckiego, 2 dag masła, 2 dag tartej bułki. Przygotowanie:Grzyby oczyścić, opłukać, większe pokrajać, mniejsze pozostawić w całości. Dusić do miękkości z tłuszczem, obraną, pokrajaną cebulą i 2-3 łyżkami wody. Sos odparować, do grzybów dodać sól i pieprz, wymieszać, ułożyć w kokilkach lub na półmisku do zapiekania, zalać śmietaną, posypać tartym serem zmieszanym z tartą zrumienioną bułką, skropić masłem. Wstawić do piekarnika i zapiec.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Leśne grzyby zapiekane o orzechowym aromacie (wegańska)Grzyby z jajek (bez ograniczeń) Grzyby panierowane (bez ograniczeń) Grzyby po litewsku (lakto-wege) Grzyby kiszone (wegańska) Grzyby w pomidorach (wegańska) Smażone grzyby suszone (bez ograniczeń) Grzyby duszone z ziemniakami (wegańska) Grzyby jak ryby (wegańska) Smażone panierowane grzyby (kapelusze) (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |