7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:50 dag truskawek,
50 dag poziomek, 70-80 dag cukru, 2-3 dag drożdży, 5 l wody, kwasek cytrynowy Przygotowanie:Owoce dokładnie przebrać, usuwając części nadgniłe; umyć i usunąć szypułki. Truskawki pokrajać w plastry, poziomki lekko rozgnieść. Do wyparzonego kamiennego naczynia włożyć rozdrobnione owoce i zalać je gorącą, przegotowaną wodą. Naczynie przykryć i pozostawić na 12 godz. Po upływie tego czasu odcedzić, do wywaru dodać roztarte z częścią cukru drożdże, resztę cukru i kwasek cytrynowy. Dokładnie wymieszać, przykryć i zostawić w cieple na 12 godz. Rozlać płyn do czystych butelek i szczelnie zamknąć. Pić po 3 dniach.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa owocowa z truskawkami i cynamonem (wegańska)Słodka zupa owocowa z truskawkami i brzoskwiniami lub morelami (wegańska) Sałatka owocowa z kiwi, truskawkami i jagodami (wegańska & RAW) Koktajl z lodów i poziomek (lakto-wege) Kwas wigilijny (wegańska) Kwas chlebowy (wegańska & RAW) Kwas chlebowy 3 (wegańska) Kwas litewski (wegańska & RAW) Chłodnik z poziomek i czarnej porzeczki z jogurtem (lakto-wege) Kwas chlebowy z chrzanem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |