7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 szklanki soku z poziomek,
2 szklanki soku z poprzeczek, 1 kg cukru, 2-3 drożdży, 3 szt. goździków, cynamon, 3 dag rodzynków Przygotowanie:Zagotować wodę z 75 dag cukru i cynamonem. Przelać do kamiennego naczynia i ostudzić do temperatury 20-25C. Dodać soki owocowe, zmielone goździki i rodzynki. Z resztą cukru rozetrzeć dokładnie drożdże i dodać do płynu. Całość pozostawić w ciepłym miejscu pod przykryciem na 8-10 godz. Przygotować umyte i wyparzone butelki lub słoje twist. Napełnić je napojem i szczelnie zamknąć. Przechowywać w chłodnym miejscu. Kwas nadaje się do picia na trzeci dzień.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kompot z konfitur poziomkowych (wegańska)Smootie porzeczkowy (wegańska & RAW) Chłodnik poziomkowo-truskawkowy z maślanką (lakto-wege) Koktajl bananowo porzeczkowy (wegańska) Zupa malinowo - porzeczkowa (lakto-wege) Placek porzeczkowo-truskawkowy (wegańska) Galaretka porzeczkowa (na zimę) (wegańska) "Kefir" wegański porzeczkowy (wegańska) Bananowo-porzeczkowy koktajl (wegańska) Kwas wigilijny (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |