7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:4 jabłka (50 dag),
10 orzechów włoskich (5 dag łuskanych) 2 łyżki miodu, 2 białka, 5 łyżek cukru pudru Przygotowanie:Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne, robiąc otwór tylko od strony ogonka. Orzechy wyłuskać ze skorupek, zemleć, wymieszać z miodem. Mieszaniną napełnić jabłka, ułożyć w naczyniu wyłożonym folią aluminiową. Z białek i cukru pudru ubić sztywną pianę. Na każde jabłko nałożyć ubitej piany. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 100 st. C i piec bez przykrycia ok. 30 min.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Serowe sufleciki i jabłka zapiekane z granolą (bez ograniczeń)Farka - kuskus na słodko zapiekany z orzechami i daktylami (wegańska) Jabłka w kruszonce (lakto-wege) Jabłka w cieście (wegańska) Jabłka w szlafroczkach (bez ograniczeń) Jabłka z patelni (wegańska) Wytrawne jabłka w cieście (lakto-wege) Syli jabłka z grilla (wegańska+miód) Gorące jabłka łasucha (wegańska+miód) Duszone jabłka z granolą (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Beata 2007-10-09 00:00:00.0