7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:5 jabłek (50 dag)
3 łyżki masła 6 łyżek cukru 2 jaja 3 łyżki rodzynek 1/4 łyżeczki cynamonu 3 łyżki tartej bułki + do wysypania naczynia 1 łyżka tłuszczu do naczynia + śmietana do podania Przygotowanie:Jabłka obrać, oczyścić z nasion, pokroić w cząstki. Masło i cukier rozpuścić w rondlu, dodać jabłka i dusić mieszając. Gdy jabłka całkowicie się rozgotują rozmieszać je widelcem lub przetrzeć przez sito, tak aby nie było grudek, ostudzić.
Jaja wybić do miski i ubić trzepaczką. Do letniej masy jabłkowej dodać ubite jaja, wypłukane rodzynki i cynamon, wymieszać. Głębokie naczynie wysmarować tłuszczem, oprószyć tartą bułką. Wlać przygotowaną masę jabłkową. Posypać pozostałą tartą bułką (3 łyżki). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec bez przykrycia ok. 30 min. Podawać natychmiast polane śmietaną.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Mus jabłkowy (wegańska)Chutney jabłkowy z rodzynkami (wegańska) Piernik z jabłkiem (z musu jabłkowego) (wegańska) Mus jabłkowo-pomarańczowo-bananowy (wegańska) Mus jabłkowy (bez cukru) (wegańska) Mus jabłkowo-cynamonowy z kaszą manną (wegańska) Ryż pieczony z waniliowym musem jabłkowym (lakto-wege) Mus jabłkowo-ananasowy (z sokiem ananasowym) (wegańska) Zapiekany makaron z twarogiem i musem brzoskwiniowym (lakto-wege) Gulasz Zosi - cukiniowo-jabłkowy z papryką i rodzynkami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |