7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:6 jaj
3 łyżki posiekanej cebuli 3 łyżki posiekanej papryki 4 łyżki masła lub oleju sól pieprz 4 łyżki tartej bułki 1/2 szklanki utartego sera żółtego Przygotowanie:Posiekaną cebulę i paprykę smażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Przełożyć do płaskiego żaroodpornego naczynia, na wierzch wbić ostrożnie jaja i posypać bułką wymieszaną z serem.
Wstawić naczynie do piekarnika nagrzanego do 170°C i piec do ścięcia się jaj.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń)Jaja a'la flaczki - zapiekane pod aromatyczną cebulą i serem (bez ograniczeń) Jaja po węgiersku (ovo-wege) Jaja alabama (ovo-wege) Jaja po wiedeńsku (ovo-wege) Jajecznica po hiszpańsku - z pomidorem (ovo-wege) Papryka po hiszpańsku (z patelni) (wegańska) Ogórki na ostro - w papryce (na zimę) (wegańska) Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege) Jaja faszerowane boczniakiem (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |