7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:4 bułeczki,
2 łyżki mleka, 4 dag masła, sól, pieprz, łyżeczka żółtego startego sera Przygotowanie:Czerstwe bułki-kajzerki ściąć do 1/3 wysokości i wydrążyć miękisz. Wewnątrz skropić mlekiem i posmarować cienko masłem. Do tak przygotowanych bułeczek wbić po jednym surowym jajku, posolić, posypać pieprzem oraz utartym serem i położyć na wierzchu po kawałku masła. Bułeczki zapiec w piekarniku lub w prodiżu. Podać gorącą z dodatkiem soku pomidorowego. Ścięte czubki bułek można wykorzystać na grzanki do zupy.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Cebula młoda i jajka na twardo zapiekane pod beszamelem (bez ograniczeń)jajka w agarze (ovo-wege) Jajka w occie (ovo-wege) Jajka po węgiersku (ovo-wege) Jajka - myszki (bez ograniczeń) Jajka wegańskie (wegańska) Jajka z warzywami (bez ograniczeń) Jajka sadzone na cebuli (bez ograniczeń) Kolorowe jajka z patelni (ovo-wege) Jajka z majonezem i kukurydzą (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |