7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jajka zapiekane w bułeczkach



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

4 bułeczki,
2 łyżki mleka,
4 dag masła,
sól, pieprz,
łyżeczka żółtego startego sera

Przygotowanie:

Czerstwe bułki-kajzerki ściąć do 1/3 wysokości i wydrążyć miękisz. Wewnątrz skropić mlekiem i posmarować cienko masłem. Do tak przygotowanych bułeczek wbić po jednym surowym jajku, posolić, posypać pieprzem oraz utartym serem i położyć na wierzchu po kawałku masła. Bułeczki zapiec w piekarniku lub w prodiżu. Podać gorącą z dodatkiem soku pomidorowego. Ścięte czubki bułek można wykorzystać na grzanki do zupy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Cebula młoda i jajka na twardo zapiekane pod beszamelem (bez ograniczeń)
jajka w agarze (ovo-wege)
Jajka w occie (ovo-wege)
Jajka po węgiersku (ovo-wege)
Jajka - myszki (bez ograniczeń)
Jajka wegańskie (wegańska)
Jajka z warzywami (bez ograniczeń)
Jajka sadzone na cebuli (bez ograniczeń)
Kolorowe jajka z patelni (ovo-wege)
Jajka z majonezem i kukurydzą (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas