7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Puree z grochu po egipskuPodajemy np. z przyrumienionymi grzankami z bułki.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:250g suchego grochu
średnia cebula mały seler mała marchewka mała rzepa 1l wywaru warzywnego sos sojowy olej sól pieprz Przygotowanie:1. Przebrany i wypłukany groch moczymy przez noc w zimnym wywarze warzywnym z dodatkiem sosu sojowego. Albo przez 2 godz. w gorącym. A jeśli używamy grochu w połówkach to w ogóle nie trzeba go namaczać.
2. Cebulę, seler, marchewkę i rzepę kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany w dużym rondlu tłuszcz. 3. Kilka minut mieszamy na niewielkim ogniu, po czym dodajemy groch z wywarem warzywnym. 4. Gotujemy na małym ogniu, aż groch będzie zupełnie miękki. 5. Przecieramy przez sito, doprawiamy solą i pieprzem.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-05-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przerobiony przepis z Archiwum kulinarnego Eryka (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Groch z marchewką (wegańska)Groch z cebulą (wegańska) Kapusta z grochem (wegańska) Kotlety z grochu (wegańska) Pasta z grochu (wegańska) Pasztet z grochu (wegańska) Puree ziemniaczane (lakto-wege) Puree z brokułów (wegańska) Puree z soczewicy (wegańska) Pasta z grochu z pieczarkami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
kruszonka 2013-11-29 14:04:48.826