7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Puree z grochu po egipsku

Podajemy np. z przyrumienionymi grzankami z bułki.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

250g suchego grochu
średnia cebula
mały seler
mała marchewka
mała rzepa
1l wywaru warzywnego
sos sojowy
olej
sól
pieprz

Przygotowanie:

1. Przebrany i wypłukany groch moczymy przez noc w zimnym wywarze warzywnym z dodatkiem sosu sojowego. Albo przez 2 godz. w gorącym. A jeśli używamy grochu w połówkach to w ogóle nie trzeba go namaczać.
2. Cebulę, seler, marchewkę i rzepę kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany w dużym rondlu tłuszcz.
3. Kilka minut mieszamy na niewielkim ogniu, po czym dodajemy groch z wywarem warzywnym.
4. Gotujemy na małym ogniu, aż groch będzie zupełnie miękki.
5. Przecieramy przez sito, doprawiamy solą i pieprzem.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-05-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przerobiony przepis z Archiwum kulinarnego Eryka (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Nie miałam rzepy, więc nie oceniam. Wrażenia z dania bez rzepy: szybkie w przygtowaniu, smaczne, sycące.
kruszonka 2013-11-29 14:04:48.826

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Groch z marchewką (wegańska)
Groch z cebulą (wegańska)
Kapusta z grochem (wegańska)
Kotlety z grochu (wegańska)
Pasta z grochu (wegańska)
Pasztet z grochu (wegańska)
Puree ziemniaczane (lakto-wege)
Puree z brokułów (wegańska)
Puree z soczewicy (wegańska)
Pasta z grochu z pieczarkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas