7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:25 dag kaszy gryczanej,
1/2 l wody, 2 dag tłuszczu, pół białka, 10 dag cebuli, tłuszcz do cebuli, 25 dag sera twarogowego, 150 ml śmietany, sól, pieprz Przygotowanie:Kaszę odsiać, usunąć zanieczyszczenia, wsypać do naczynia wymieszać z białkiem, wysuszyć w średnio nagrzanym piekarniku często mieszając. Do wrzącej, osolonej wody dodać tłuszcz i kaszę, zagotować mieszając. Następnie przykryć wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na dwie godziny mieszając od czasu do czasu. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę, usmażyć, wymieszać ze zmielonym serem twarogowym i kaszą, doprawić do smaku, polać doprawioną śmietaną i zapiec.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kasza gryczana ze szpinakiem (wegańska)Brukselka z kasza gryczaną (bez ograniczeń) Kasza gryczana + seler (wegańska) Zielona kasza gryczana (wegańska) Zapiekanka twarogowo-wiśniowa z kaszą gryczaną (bez ograniczeń) Kasza gryczana z duszonymi warzywami (wegańska) Kasza gryczana z marchewką i brokułami (wegańska) Kasza gryczana z jajkiem sadzonym (ovo-wege) Kasza gryczana z porem i pomidorami (wegańska) Kasza gryczana z dynią i pomidorami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~sitek 2009-10-24 16:04:32.266