7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kasza jaglana z rodzynkami



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 szklanka kaszy jaglanej,
1 i 1/2 szklanki mleka,
2-3 jaja,
1 łyżka cukru,
1/2 szklanki rodzynek,
1 łyżka tartej bułki,
1 łyżka masła,
1 butelka śmietany,
cukier waniliowy,
sok z cytryny

Przygotowanie:

Zagotować mleko pół na pół z wodą. Kaszę wypłukać we wrzącej wodzie, osączyć, włożyć do wrzątku, zamieszać, ugotować, ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z kaszą i wymytymi rodzynkami. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z kaszą i sokiem z cytryny. Wyłożyć do wysmarowanego masłem i wysypanego tartą bułką naczynia, wygładzić powierzchnię i polać stopionym masłem, zapiec. Podawać ze śmietaną wymieszaną z cukrem waniliowym.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Brakuje mi informacji w jakiej temperaturze i jak długo zapiekać.
Gratia 2015-03-19 14:40:09.866

Polecam najpierw ugotować na wodzie, a potem drugi raz na mleku/napoju zbożowym. Ja jeszcze uwielbiam z kakao i różnymi bakaliami. Rozgrzewa!
~nasti 2012-08-29 00:03:47.136

Dodałam jeszcze suszone śliwki i orzechy i wyszło bardzo smaczne:)
~supernova6 2008-08-22 16:52:42.577

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kasza jaglana z bakłażanem (wegańska)
Kasza jaglana "po francusku" (lakto-wege)
Kasza jaglana z brokułem (wegańska)
Kasza jaglana na czerwono (wegańska)
Kasza jaglana z bakaliami i miodem (lakto-wege)
Słoneczna kasza jaglana z daktylami (wegańska)
Kasza jaglana z kurkumą i natką (wegańska)
Kasza jaglana z jajkiem i cebulką (ovo-wege)
Kasza jaglana z awokado i sałatką (wegańska)
Kasza jaglana - jak gotować (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas