7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:200 g migdałów
2 l mleka 3-4 łyżki cukru 2 łyżki masła 50 g rodzynek 4-6 kropli olejku migdałowego 2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko Przygotowanie:Migdały sparzyć, obrać, zemleć i utrzeć z cukrem. Rodzynki przebrać, umyć i osączyć.
Do wrzącego mleka dodać masło, migdały i rodzynki, krótko zagotować, doprawić olejkiem migdałowym. Podawać z ryżem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Wytrawna zupa migdałowa (wegańska)Zupa kokosowo-migdałowa (wegańska & RAW) Zupa migdałowa z ryżem i rodzynkami (lakto-wege) Mleczna, migdałowa zupa z dyni z lanymi kluseczkami (bez ograniczeń) Mezalians, ziemniaczano-migdałowa zupa krem (wegańska) Ciasteczka migdałowe (ovo-wege) Migdałowy brownie (wegańska) Biscotti migdałowe z morelami (wegańska) Kuleczki migdałowe-bakaliowe (wegańska) Migdałowe clafoutis z renklodami (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |