7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:2 cebule,
ząbek czosnku, 3 łyżki oleju, mały seler, 2 małe marchewki, 10 dag fasolki szparagowej, 1250 ml rosołu, 5 łyżek ryżu, puszka zielonego groszku, 1 łyżka ketchupu, sól, pieprz, 4 pomidory, 4 łyżki tartego żółtego sera Przygotowanie:Czosnek i cebule obrać, opłukać, drobno pokrajać i podsmażyć. Warzywa umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli. Fasolkę oczyścić z włókien, opłukać, pokrajać, dodać do warzyw z cebulą, zalać rosołem i gotować. Ryż wypłukać, osączyć, włożyć do warzyw i razem gotować do miękkości. Na koniec dodać groszek i ketchup. Pomidory umyć, pokroić w grube plasterki, wymieszać ze startym serem i połączyć z zupą. Gotować na małym ogniu przez 5 min, zaraz podawać.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Minestrone - wegetariańska zupa ze świderkami [Minestra-Zuppa vegetariana con fusilli] (wegańska)Zupa ogórkowa (lakto-wege) Zupa bakłażanowa (wegańska) Zupa marchewkowa (wegańska) Zupa czosnkowa 5 (lakto-wege) Zupa z rydzów (lakto-wege) zupa selerowa 1 (lakto-wege) Zupa ziemniaczana (lakto-wege) Zupa koperkowa (lakto-wege) Zupa jabłkowa (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |