7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Brzoskwinie po włosku



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

4 brzoskwinie,
3 łyżki posiekanych migdałów lub orzechów,
1/4 szklanki cukru,
łyżka wiśniówki,
1/2 szklanki białego wina

Przygotowanie:

Brzoskwinie przekroić na pół, wyjąć pestki. półówki wyłożyć na ogniotrwałe salaterki wypukłością do dołu. Migdały wymieszać z cukrem i wiśniówką, napełnić otwory po pestkach. Polać całość winem i wstawić na 10-15 min. do średnio nagrzanego piekarnika. Podawać na zimno.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

podobno ryż po włosku:) (bez ograniczeń)
Brokuły po włosku (z winegretem) (wegańska)
Brzoskwinie z grilla (wegańska+miód)
Brzoskwinie zapiekane (bez ograniczeń)
Brzoskwinie z jogurtem orzechowym (lakto-wege)
Brzoskwinie w morelowej galaretce (lakto-wege)
Brzoskwinie w sosie serowym (lakto-wege)
Gorące pikantne brzoskwinie (wegańska)
Cebula po włosku - smażona z serem, jajkami i szczypiorkiem (bez ograniczeń)
Brzoskwinie w szampanie z kremem malinowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas