7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Brzoskwinie w sosie serowym



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

8 brzoskwiń,
15 dag czarnych jagód,
1/2 łyżki cukru

Krem serowy:
1 opakowanie serka homogenizowanego,
1/2 szklanki mleka lub śmietany,
3-4 łyżki cukru,
5 dag rodzynek,
5 dag posiekanych orzechów włoskich,
1 łyżeczka soku z cytryny

Przygotowanie:

Zmiksować ser z mlekiem aż powstanie krem. Dodać cukier, wymyte rodzynki i orzechy. Wymieszać z sokiem. Płaskie naczynie napełnić kremem. Owoce wymyć, osączyć. Dojrzałe brzoskwinie obrać ze skórki, przekroić wzdłuż, usunąć pestki, ułożyć na kremie. półówki brzoskwiń napełnić jagodami i posypać cukrem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z sosem serowym (lakto-wege)
Makaron z sosem serowym 1 (lakto-wege)
Sos serowo-ziołowy (lakto-wege)
Sos serowy na ciepło (lakto-wege)
Sos a'la serowy (wegańska)
"Serowy" sos ze słonecznika (wegańska)
Wegański sos serowy (wegańska)
Sos a la serowy do makaronu (wegańska)
Brokułowo-serowy sos do makaronu (lakto-wege)
Makaron z sosem serowo-śmietanowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas