7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Duszona czerwona kapusta z serem pleśniakiem i migdałami
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:1 mała główka czerwonej kapusty
1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka cukru 2 łyżki wody 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżki pokruszonego sera pleśniaka (bleu) 2 łyżki pokrojonych, palonych migdałów Przygotowanie:Kapustę poszatkować cienko. Umieścić w garnku z ciężkim dnem na dużym gazie. Zmieszać ocet, cukier, wodę, sól i pieprz i gdy dno garnka gorące, wlać jednym ruchem i przykryć. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje, około 3-5 minut.
Przełożyć na ładny talerz, posypać serem i migdałami.
Nadesłał(a) ~Magdalena Bassett,
dnia: 2001-01-08 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
a moze być zwykły ocet czy tylko ten balsamiczny????
~BAMABA 2004-01-20 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Duszona kapusta czerwona (wegańska)Czerwona kapusta duszona z mnóstwem przypraw (wegańska) Czerwona kapusta "trzy smaki" duszona z suszonymi owocami (wegańska) Czerwona kapusta z soczewicą (wegańska) Kapusta czerwona z grochem (wegańska) Czerwona kapusta na ciepło (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Kapusta duszona z warzywami (wegańska) Farsz do naleśników z czerwonej kapusty (wegańska) Sałatka z czerwonej kapusty dla leniuchów (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~ula 2007-11-30 00:00:00.0