7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:150 g grzybów suszonych (lub 50 dag świeżych)
2 szklanki mleka 50 g mąki 2 jaja 70 g bułki tartej sól pieprz 1/4 szklanki oleju do smażenia Przygotowanie:Grzyby umyć i namoczyć w mleku na kilka godzin. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie, dobrze osączyć. Grzyby panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Smażone panierowane grzyby (kapelusze) (ovo-wege)Grzyby (leśne i pieczarki) panierowane otrębami (bez ograniczeń) Grzyby zapiekane (lakto-wege) Grzyby z jajek (bez ograniczeń) Grzyby po litewsku (lakto-wege) Grzyby kiszone (wegańska) Grzyby w pomidorach (wegańska) Smażone grzyby suszone (bez ograniczeń) Grzyby duszone z ziemniakami (wegańska) Grzyby jak ryby (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |