7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:500 g małych grzybów,
4 cebule, 250 g suchego chleba żytniego, 200 g masła, sól Przygotowanie:Grzyby oczyścić, wypłukać. Cebulę drobno posiekać, a chleb dobrze pokruszyć lub utrzeć na tarce. Rondel posmarować masłem, włożyć część grzybów, posypać chlebem na to położyć parę kawałeczków masła, lekko posolić i w podobny sposób układać na przemian następne warstwy: grzyby, chleb, masło, aż rondel się wypełni. Dusić pod przykryciem do miękkości grzybów.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Pycha :) Przed chwilą zrobiłam grzybki, co prawda na jedną osobę, ze świeżym chlebem i w proporcjach "na oko", ale wszyło super.
~anucha 2006-08-21 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Grzyby zapiekane (lakto-wege)Grzyby z jajek (bez ograniczeń) Grzyby panierowane (bez ograniczeń) Grzyby kiszone (wegańska) Grzyby w pomidorach (wegańska) Maślaki po litewsku - w sosie śmietanowo-chrzanowym z jajkiem (bez ograniczeń) Smażone grzyby suszone (bez ograniczeń) Grzyby duszone z ziemniakami (wegańska) Grzyby jak ryby (wegańska) Smażone panierowane grzyby (kapelusze) (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~kuna 2008-03-13 15:39:58.656