
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Sos: kurki duszone ze śmietaną i koperkiem
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:1 kg kurek
1 cebula 2 łyżki koperku drobno posiekanego 100 g masła 125 ml bulionu lub wody 125 ml śmietany sól pieprz Przygotowanie:
Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać zmieniając kilkakrotnie wodę. Wrzucić do dużej ilości wrzącej wody i gotować przez 7 minut od momentu zagotowania. Odcedzić. Małe kurki przekroić, na pół, a większe na 4 części. Cebulę obrać, umyć i drobno pokroić. Koperek posiekać.
W dużym garnku rozgrzać masło, włożyć grzyby i smażyć przez 10 minut. Dodać posiekaną cebulę, koperek, sól i pieprz. Wlać bulion lub wodę i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut. Doprawić śmietaną i gotować tak długo, aż powstanie gęsty sos. Wskazówki i uwagi:Kurki podawać gorące z kartoflami puree.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kurki po chłopsku (z duszonymi warzywami, w sosie śmietanowym) (lakto-wege)Duszone kurki (wegańska) Sos pieczarkowy lub z kurkami (lakto-wege) Sos dyniowy z kurkami (wegańska) Pory duszone w śmietanie (lakto-wege) Bakłażany duszone w śmietanie (lakto-wege) Buraki aromatyczne, duszone z czosnkiem, koperkiem i gozdzikami (lakto-wege) Duszona kapusta z koperkiem i koncentratem (na szybko) (wegańska) Boski sos z cukinią i koperkiem (lakto-wege) Warzywa duszone ze śmietaną do makaronu (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja 2010-08-30 14:32:56.001