7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rydze z patelni (saute lub w śmietanie)Do rydzów można podać chleb lub grzanki.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 kg rydzów
100 g masła (dla wegan olej) sól ew. kilka łyżek śmietany Przygotowanie:Rydze oczyścić, wypłukać zmieniając kilkakrotnie wodę. Trzonki rydzów odciąć, a kapelusze osuszyć na sicie, układając blaszkami do dołu.
Na dużej patelni rozgrzać masło, układać rydze blaszkami do góry i smażyć na silnym ogniu. Po kilku minutach widelcem odwrócić grzyby i smażyć z drugiej strony. Uważać, aby ich zbytnio nie wysuszyć, bo będą niesmaczne. Gorące rydze posolić i podać na patelni, na której były smażone. Do usmażonych rydzów można dodać kilka łyżek śmietany, wymieszać i jeden raz zagotować.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Duszone rydze (wegańska)Rydze po generalsku (bez ograniczeń) Kurki saute na oliwie i maśle (lakto-wege) Jabłka z patelni (wegańska) Kalafior z patelni (wegańska) Kolorowe jajka z patelni (ovo-wege) Cukierki przyrządzane na patelni (lakto-wege) Wegańskie ciasteczka z patelni (wegańska) Sałatka z soczewicą z patelni (lakto-wege) Bananowe tofurniki z patelni (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |