7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:16 kapeluszy suszonych prawdziwków średnicy 3-4 cm.,
3 szklanki mleka, 2 jajka, 1/2 szklanki bułki tartej, 4 łyżki mąki, natka pietruszki, olej do smażenia, sól. Przygotowanie:Grzyby dokładnie umyć, zalać osolonym mlekiem i pozostawić do namoczenia na 6-8 godz. Następnie wyjąć z mleka, zalać lekko osoloną wodą i gotować do miękkości. Odcedzić, ułożyć na deseczce i przycisnąć drugą deseczką. Jajka roztrzepać z 2 łyżkami wody i lekko posolić. Na dwóch talerzykach przygotować mąkę i bułkę tartą.
Grzyby obtaczać najpierw w mące, następnie w jajku i bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano. Podawać gorące przybrane natką pietruszki.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Smażone panierowane grzyby (kapelusze) (ovo-wege)Grzyby suszone-niby świeże po staropolsku (lakto-wege) Grzyby zapiekane (lakto-wege) Grzyby z jajek (bez ograniczeń) Grzyby panierowane (bez ograniczeń) Grzyby po litewsku (lakto-wege) Grzyby kiszone (wegańska) Grzyby w pomidorach (wegańska) Grzyby duszone z ziemniakami (wegańska) Grzyby jak ryby (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |