7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Solanka grzybowa



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

350 g prawdziwkow (swiezych lub slonych), albo 60 suszonych,
200 g cebuli,
100 slonych ogorkow
100 g oliwek,
100 g przetartych pomidorow,
50 g masla
1,6 l rosolu grzybowego,
150 g smietany,
listek bobkowy,
pieprz czarny caly,
swieza pokrajana zielenina.

Przygotowanie:

Przygotowane swieze prawdziwki ugotowac i pociac w paski, rosul pozostawic dla soljanki. Jezeli sie uzywa grzyby suszone, to je oczyscic, ugotowac jak dla przygotowania rosolu grzybowego. Soljanke mozna przygotowac i ze slonych grzybow, ktore trzeba przemyc i pociac.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:"e. taranov"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Masło grzybowe (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege)
Sos grzybowy na zasmażce (lakto-wege)
Paszteciki orzechowo-grzybowe (ovo-wege)
Placki ziemniaczano-grzybowe (wegańska)
Grzybowe kotleciki z serem (bez ograniczeń)
Krokiety pęczakowo-grzybowe (ovo-wege)
Sos grzybowy najprostszy (wegańska)
pasztet strączkowo - grzybowy (wegańska)
Sos grzybowy na zasmażce i śmietanie (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas