7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:15 dag ugotowanego makaronu
1,25 l bulionu (może być z kostki) 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 10 dag sera żółtego (parmezan) 4 żółtka 1/4 l śmietany koper sól Przygotowanie:Masło stopić, dodać mąkę i mieszając zrobić białą zasmażkę rozprowadzając małą ilością zimnego bulionu. Podprawić pozostałym bulionem i zagotować. Ser utrzeć na tarce i dodać mieszając do rosołu. Żółtka rozbić ze śmietaną, zaparzyć wrzącym rosołem nie przerywając mieszania i połączyć z zupą. Dodać umyty i drobno pokrojony koper, przyprawić do smaku solą.
Podawać z oddzielnie ugotowanym włoskim makaronem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-01-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa jarzynowa neapolitańska (lakto-wege)Zupa neapolitańska - krem z pomidorami i żółtym serem (bez ograniczeń) Budyń o dowolnym smaku (na białej zasmażce :) (lakto-wege) Zupa z soczewicy z zasmażką i chlebem (wegańska) Zupa neapolitańska - z warzywami, długim makaronem i żółtym serem (lakto-wege) Czysta zupa cebulowa (bez zasmażki) (lakto-wege) Prosta zupa krem z brokułów (z zasmażką) (wegańska) Zupa włoska - z kalafiorem, pomidorami i parmezanem (lakto-wege) Zupa wiejska - bulion z grzanką i parmezanem (lakto-wege) I zasmażka! (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |