7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:2 brzoskwinie,
50 g biszkoptów, 50 g czekolady, 3 łyżki winiaku, łyżka orzechów Krem: szklanka mleka, 2 jaja, łyżka mąki ziemniaczanej, cukier waniliowy Przygotowanie:Najpierw sporządzić krem: mąkę ziemniaczana i żółtka rozprowadzić niewielką ilością mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym i - po zdjęciu z ognia - połączyć z żółtkami i mąką, stale mieszając. Dodać masło, a następnie pianę z białek. Na dnie wysmarowanej masłem ogniotrwałej formy układać biszkopty, posypując je startą czekoladą, ułożyć na nich półówki sparzonych i obranych ze skórki brzoskwiń. Całość skropić winiakiem, przykryć kremem, posypać orzechami i cukrem. Zapiec w średnio nagrzanym piekarniku przez 15 min.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Brzoskwinie z grilla (wegańska+miód)Brzoskwinie po włosku (wegańska) Brzoskwinie z jogurtem orzechowym (lakto-wege) Brzoskwinie w morelowej galaretce (lakto-wege) Brzoskwinie w sosie serowym (lakto-wege) Gorące pikantne brzoskwinie (wegańska) Brzoskwinie w szampanie z kremem malinowym (lakto-wege) brzoskwinie pasteryzowane we własnym soku (wegańska) Brzoskwinie w aromatycznym syropie z pieprzem (wegańska) Zapiekana z soi (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |