7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:30 dag świeżego, niekwaśnego, chudego twarożku,
3 dag masła, 8 dag kaszy manny, 3 białka, 25 dag truskawek, szczypta soli, 10 dag cukru, cukier waniliowy, tłuszcz i bułka tarta do formy, sok owocowy Przygotowanie:Formę budyniową wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Truskawki przebrać, umyć, osączyć, usunąć szypułki i zmiksować lub przetrzeć przez gęste sito. Twaróg przepuścić przez maszynkę. W misce utrzeć masło z cukrem, cukrem waniliowym i solą, dodać kaszę Stale ucierając dodawać stopniowo twaróg, a pod koniec przecier truskawkowy. Jeszcze chwilę ucierać. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do masy budyniowej i wymieszać ostrożnie, aby nie uszkodzić jej struktury. Całość wyłożyć do formy budyniowej, szczelnie zamknąć, włożyć do drugiego dużego naczynia z wodą, przykryć i gotować na parze ok. 40 min. Po ugotowaniu lekko przestudzić, wyjąć z formy, podzielić na porcje i polać sokiem owocowym. Podawać jako samodzielne danie na drugie śniadanie lub podwieczorek.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Tarta dietetyczna ze szpinakiem (bez ograniczeń)Gotowany ryż z jabłkami - dietetyczny (wegańska) Budyń z tapioki (ovo-wege) budyń ze szpinaku (bez ograniczeń) Budyń bananowy (bez ograniczeń) Budyń z kalafiora (bez ograniczeń) Budyń z jarmużu (bez ograniczeń) Dietetyczne "pesto" di prezzemolo (z natki pietruszki) (wegańska) Twarożek oliwkowy (lakto-wege) Twarożek paprykowy (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~daria 2011-05-03 14:32:18.105