7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Budyń grysikowy (z kaszy manny)

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

mleko 1 szkl.
grysik (kasza manna) 1,5 łyżki
jajko
cukier 2 łyżki
ew. sok owocowy do polania

Przygotowanie:

Zagotowujemy szklankę mleka i ciągle mieszając wsypujemy 1,5 łyżki grysiku. Gotujemy 15 min. na małym ogniu. Ucieramy jedno żółtko z 2 łyżkami cukru. Łączymy z ugotowanym, ciepłym grysikiem. Gdy przestygnie, mieszamy delikatnie z ubitą na sztywną pianę białkiem.

Można napełniać przepłukane zimną wodą filiżanki lub miseczki i po przestudzeniu w lodówce delikatnie wytrząsnąć je na talerzyk, formując małą babeczkę. Polewamy sokiem wiśniowym lub malinowym.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Valle
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Budyń z kaszy manny i twarogu (bez ograniczeń)
Mus z kaszy manny (bez ograniczeń)
Ciasteczka karo z kaszy manny (wegańska)
Romby - kluski z kaszy manny (wegańska)
Trufle kokosowe z kaszy manny (wegańska)
Budyń ananasowy z kaszy jaglanej (wegańska)
Biszkopt deserowy z kaszy manny nasączany mlekiem (bez ograniczeń)
Lekkie ciasto z kaszy manny z daktylami i makiem (lakto-wege)
Waniliowy pudding z kaszy manny i budyniu (wegańska)
Halawa - słodki deser z kaszy manny (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas