7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:4 łyżki bułki tartej,
2 łyżki cukru, 2 łyżki wiórków kokosowych, skórka z cytryny, 1 i 1/2 szklanki mleka, 1 łyżka masła, 2 jaja, 1 łyżka cukru do piany Przygotowanie:Do miski włożyć bułkę tartą, cukier, wiórki kokosowe i startą skórkę cytrynową. Część wiórków odłożyć. Zagrzać mleko z masłem, zalać suche składniki, odstawić na 5 min. Żółtka wymieszać z masą i wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia. Piec przez 20-30 min. w temp. 160 st. C. Ubić białka na pianę, dodając po trochu cukier. Pianę wyłożyć na budyń, posypać wiórkami kokosowymi i ponownie wstawić do piekarnika (110 st. C).
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kokosowy budyń z kaszy jaglanej z owocami (wegańska)Budyń z kaszy jaglanej na mleku kokosowym (wegańska) Budyń z tapioki (ovo-wege) budyń ze szpinaku (bez ograniczeń) Budyń bananowy (bez ograniczeń) Budyń z kalafiora (bez ograniczeń) Budyń z jarmużu (bez ograniczeń) Budyń meklemburski z gruszkami (lakto-wege) Bukiet-budyń z jarzyn (lakto-wege) Zielony Surowy Budyń (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |