7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Budyń mleczny z karmelem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

* 500 ml mleka
* 4 jajka
* cukier waniliowy
* cynamon
* 3 łyżki cukru
* 5 łyżeczek karmelu
* wiórki kokosowe

Przygotowanie:

* Gorący karmel wlać do miseczek.
* Jajka wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Powoli wlewać do gorącego mleka. Delikatnie mieszać.
* Miseczki z karmelem napełnić budyniem i wstawić do naczynia z gorącą wodą.
* Piec 30 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
* Ostudzić i przełożyć na talerzyki.
* Posypać wiórkami kokosowymi.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wafle z karmelem (wegańska)
Sos ziemniaczany z zasmażką, natką i karmelem (wegańska)
Budyń z tapioki (ovo-wege)
budyń ze szpinaku (bez ograniczeń)
Budyń bananowy (bez ograniczeń)
Budyń z kalafiora (bez ograniczeń)
Budyń z jarmużu (bez ograniczeń)
Zupa mleczna z kasza (lakto-wege)
Czekolada mleczna domowa :) (lakto-wege)
Czekolada domowa mleczna (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas