7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1/2 czerstwej bułki paryskiej,
1 szklanka mleka, 2 łyżki rodzynek, 2 łyżki łuskanych orzechów i migdałów, 4-6 jaj 3 łyżki masła, 1/2 szklanki cukru, cukier waniliowy Przygotowanie:Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, rozetrzeć. Rodzynki opłukać, orzechy posiekać, migdały sparzyć, obrać i pokroić w paski. Jaja umyć, oddzielić żółtka od białek. Masło utrzeć i nie przerywając ucierania dodawać po jednym żółtku, roztartą bułkę, cukier. Pod koniec ucierania dodać bakalie. Masę delikatnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek. Formę budyniową posmarować masłem, posypać tartą bułką, napełnić masą, zamknąć i gotować na parze 45 min.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Bułki (lakto-wege)Bułki drożdżowe (bez ograniczeń) Bułki "cebulaczki" (wegańska) Bułki orkiszowe (wegańska) Bułki drożdżowe mleczne (bez ograniczeń) Bułki pełnoziarniste "na oko" (wegańska) Bułki najłatwiejsze "nocne" (wegańska) Budyń z tapioki (ovo-wege) budyń ze szpinaku (bez ograniczeń) Budyń bananowy (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |