7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:50g ryżu,
870 ml mleka, 70 ml wody, 2 żółtka, 1 białko, 110g cukru, sól Przygotowanie:Ryż przebrać, opłukać, rozkleić na mleku i wodzie. Mleko garować, utrzeć żółtka z cukrem, można zaparzyć ubijając na parze. Do żółtek wlać cienkim strumieniem część gorącego mleka nie przerywając ubijania. Temperatura masy nie może przekroczyć 70 st. C. Ubić pianę z białka, wymieszać z cukrem i gotować na pozostałym mleku jak kluski kładzione. Wyjmować łyżką cedzakową i włożyć na talerz. Zalać mlekiem półączonym z ryżem i zaparzonymi żółtkami, dodać trochę soli
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa nic z truskawkami (bez ograniczeń)Apetyczna zupa "nic" z budyniem (bez ograniczeń) Zupa nic z rodzynkami i migdałami (bez ograniczeń) Zupa warzywna z ryżem (wegańska) Zupa z soczewicy i ryżu (wegańska) Zupa szczawiowa z ryżem (wegańska) Zupa migdałowa z ryżem i rodzynkami (lakto-wege) Zupa-krem jarzynowa z ryżem (wegańska) Zupa Colettki - marchwiowa z ryżem (wegańska) Zupa z czerwonej soczewicy i ryżu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |