7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sajgonki "sajgon w kuchni" (z grzybami mun, warzywami i granulatem sojowym)

Podawać z surówką i ryżem ugotowanym kleiście.

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

papier ryżowy
grzyby mun zaparzone
marchew
papryka czerwona świeża
kilka liści kapusty pekińskiej
pieczarki
seler (kawałek)
szczypiorek lub cała dymka
ew. dodatkowo różne mało soczyste warzywa jakie akurat są pod ręką
proteina sojowa w granulacie (granulat sojowy)

sos sojowy
imbir świeży posiekany (ilość wielkości kciuka) lub mielony
mąka kukurydziana (kilka łyżek)
olej do głębokiego smażenia (np. arachidowy)

Przygotowanie:

Grzyby i warzywa posiekać drobno, dodać zaparzoną wrzątkiem proteinę i sos sojowy + przyprawy do smaku, mąkę kukurydzianą. Zmieszać wszystko dokładnie i odstawić na pół godziny.

Papier ryżowy maczać w letniej wodzie, dać odcieknąć i na środek arkuszy nakładać farsz w ilości łyżki stołowej. Zawijać wg przepisu na opakowaniu papieru lub tak jak naleśniki (niewielkie). Smażyć na głębokim (lub co najmniej do połowy wysokości sajgonek) tłuszczu.

Wskazówki i uwagi:

Papier moczyć aż do zmięknięcia, ale żeby się nie rozpadał.
Zawartość farszu można dowolnie modyfikować, byleby znalazł się tam imbir i sos sojowy.
Nadesłał(a) wojmat, dnia: 2001-01-11 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

buhaha sajgonki i sajgon to patryk buhahah i nie tylko on ma taka ksywke
~m_ 2006-04-21 00:00:00.0

bardzo łatwo sie robi i pyszne sa po prostu, jedyna ich wada, to to że śmierdzą malizną ;-), szkoda;-)
Talka 2002-04-30 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sajgonki z piekarnika z makaronem sojowym, grzybami mun, warzywami i wkładką sojową (wegańska)
Sajgonki z groszkiem, marchewką, tofu i grzybami mun (ovo-wege)
Makaron z warzywami i grzybami mun (wegańska)
Makaron ryżowy z warzywami, bambusem i grzybami mun (wegańska)
Sajgonki z warzywami, grzybami suszonymi i serem (lakto-wege)
Potrawka chińska - ryż z warzywami, pędami bambusa i grzybami mun (wegańska)
Cebule faszerowane granulatem sojowym z grzybami, na pomidorowym dywaniku (wegańska)
Grzyby Mun z makaronem i warzywami (wegańska)
Czosnkowy szpinak z jajkiem, bakaliami i grzybami mun (ovo-wege)
Sałatka z makaronem ryżowym i grzybami mun (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas