7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:35 dag truskawek
3 szklanki mleka, 10 dag cukru, cukier waniliowy, cynamon, goździki, 4 jajka Przygotowanie:Truskawki przebrać, umyć, osączyć, usunąć szypułki i przetrzeć przez gęste sito lub zmiksować. Oddzielić żółtka od białek. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym i odstawić z ognia. Z białek ubić sztywną pianę i nakładać łyżką na gorące mleko kulki wielkości jajka. Obgotować porcje piany z obu stron, przewracając je łyżką cedzakową. Ugotowaną pianę wyjąć łyżką cedzakową na półmisek. Żółtka utrzeć z cukrem na białą, pulchną masę i dodać do owoców. 5topniowo połączyć z mlekiem. Dodać cynamon i goździki. Podawać zupę z ryżem. Udekorować obgotowaną pianą.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa nic z ryżem (bez ograniczeń)Apetyczna zupa "nic" z budyniem (bez ograniczeń) Zupa nic z rodzynkami i migdałami (bez ograniczeń) zupa z melona i truskawek (wegańska) Zupa z truskawek w czerwonym winie (wegańska) Zupa owocowa z truskawkami i cynamonem (wegańska) Słodka zupa owocowa z truskawkami i brzoskwiniami lub morelami (wegańska) Pszenica z truskawkami (lakto-wege) Chłodnik z truskawek (lakto-wege) Sałata z truskawkami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |